Reset wachtwoord

header_image
Your search results

Calafell

gepubliceerd op 10 juli, 2016 by Dave

Calafell is ongetwijfeld een ideale plek om op vakantie te gaan, op slechts 60 km van Barcelona en 30km van Tarragona, biedt Calafell eindeloze mogelijkheden voor alle toeristen.
Calafell is een kustplaats, zodoende zijn er s’zomers veel mensen en in de winter kun je genieten van de rust.

Calafell heeft een van de mooiste stranden van de Costa Dorada, altijd schoon en gemakkelijk toegankelijk voor degenen die willen zonnebaden in de zomer of in de rest van het jaar langs de stranden willen wandelen.

De promenade van 5 lineaire en ononderbroken kilometers, maakt het uniek in Catalonië.

Ongetwijfeld een plaats die je het echte vakantie gevoel geeft, want het is een bestemming van strand en bergen, en waarom niet genieten van beide werelden?

Al vele jaren is Calafell een bestemming voor de hele familie en bied een verscheidenheid aan ontspanning en entertainment.

Calafell heeft drie verschillende gebieden:

  • Het dorp Calafell (Calafell Pueblo), in dit geval van de oudste, rustige en landelijke omgeving (hier is het kasteel)
  • Het strand van Calafell (Calafell Playa), van oorsprong een vissersdorp waar het fenomeen toerisme heeft toegeslagen.
  • Segur de Calafell, uitgerust met een groot strand en een moderne jachthaven.

Calafell heeft een breed historisch repertoire:

Het kasteel van Calafell

In het middelpunt van het oude dorp vindt je het kasteel van Calafell, je bereikt het kasteel door allerlei smalle straatjes.In het kasteel vindt je de middeleeuwse necropolis met in de rotsen uitgehoude graven.
Calafell kasteel dateert uit de elfde eeuw en werd gebouwd tijdens de christelijke herovering om zichzelf te beschermen tegen islamitische aanvallen.

De Iberische citadel

Hier kun je de tijd van de Iberiërs herbeleven, door middel van archeologische opgravingen en reconstructies van muren, straten en gevelhuizen van de Iberiërs (de eerste bewoners van het Iberisch schiereiland) in de ijzertijd, 2500 jaar geleden, vanaf de zesde eeuw voor Christus.

Je kunt zien hoe ze leefden, hun gewoonten en de afkomst van de Iberische cultuur, doormiddel van de archeologie.
Heel interesant!

Uitgaansleven

Zeker als u op zoek bent naar een leuk avondje uit, is Calafell een goede keus, heel veel activiteiten en altijd volop mensen in de levendige straten vol met cafe’s, bars, allerlei interesante restauranten  en ’s nachts volop dansgelegenheid.

Carnaval

Een aantal dagen, meestal eind februari, kun je je in Calafell laten meeslepen door de magie van carnaval, je zult versteld staan van de verscheidenheid aan dansgroepen, praalwagens, muziek.. Heel special!

Ook in de naburige steden zoals Cunit en Vilanova i la Geltrú zijn er diversen optochten en parades te zien, de meest bekende is de Sitges…

De rockabilly bijeenkomst – Riverside

Meestal eind april vindt de jaarlijkse concentratie van rockabillies plaats, Calafell veranderd in de film grease en op het strand zijn er verschijdene concerten, tijdens de eerste zonnebaden van het jaar kun je van live muziek genieten.
De echte liefhebbers (veel!) komen natuurlijk verkleed als rockers en pin-up girls.
Om het geheel nog wat meer stijl te geven is er ook een tentoonstelling van meer dan 70 auto’s rock-a-billy van vóór 1965 in de haven van Segur de Calafell, afkomstig uit Switzerland, Frankrijk, Italië, België, Engeland en Spanje.

Toeristische trein:

Toeristische trein Calafell, tijdens de zomermaanden kunje een rondleiding maken door de stad. Er zijn twee verschillende routes, één die langs de promenade van Calafell naar Segur de Calafell gaat, en een die door het oude deel van Calafell gaat.

Vrije tijd in Calafell en omgeving:

Categorie: Uitstapjes

Geef een reactie

  • Andere uitstapjes of excursies:

  • Traduce este contenido a tu propio idioma para poder comunicarte con tu huesped o casero