Reset wachtwoord

header_image
Your search results

Castellet i la Gornal: een middeleeuws dorpje in een schitterende omgeving.

gepubliceerd op 10 juli, 2016 by Dave

Slechts 1/2 uur van Barcelona is dit prachtige middeleeuwse dorpje, Castellet i la Gornal, vlakbij Sitges en Vilanova i la Geltrú, op 5/15 minuten rijden van de meeste van onze vakantiewoningen in Calafell en Canyelles.

Het is gelegen in het Penedes wijngebied.

Castellet heeft een prachtige kasteel, daterend uit de tiende eeuw. Het kasteel is te bezichtigen en de toegang is gratis, alleen als je het wilt bezoeken moet je van te voren reserveren. (Website Kasteel)

Het is een klein rustig plaatsje gelegen aan het Foix meer, met hele natuurlijke omgeving waar je prachtige wandelroutes kunt maken en kunt genieten van de vele schilderachtige uitzichten.

Het natuur park Foix bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en eikenbomen rond het stuwmeer. Het landschap wordt versierd door de aanwezigheid van het kasteel in het hoogste gedeelte van het dorp, en in het lagere gebied de woningen van de normale inwoners. Vanaf het dorp en het kasteel heb je fantastische uitzichten over de gehele omgeving (het meer en de bossen), maar de meest indrukwekkende taferelen vindt je aan de andere kant van het meer wanneer je het dorp en het kasteel gespiegelt in het water kunt zien.

Verder zijn er diversen oude Romaanse kerken te zien en de omgeving herbergt vele wijngaarden.

Vergeet niet om een typische producten te kopen in een van de kleine winkels van het dorp en bezoek vooral de middeleeuwse markt van Castellet i la Gornal (begin juni), dit is een andere manier om deze prachtige dorpje te zien. Website Castellet i la Gornal.

Als je Castellet in september bezoekt en toch een middeleeuwse markt wilt zien dan kunt je ook naar Calafell gaan. (Website catalaanse feesten)

Op weg terug naar je vakantie woning, op slechts 2 minuten Castellet, vindt van een klein plaatsje Clariana, waar ook prachtige kerk te zien is.kerk-clariana

Ajs je een echt authentiek middeleeuws dorp wil zien dan zal Castellet je niet teleurstellen…

Categorie: Uitstapjes

Geef een reactie

  • Andere uitstapjes of excursies:

  • Traduce este contenido a tu propio idioma para poder comunicarte con tu huesped o casero