Reset wachtwoord

header_image
Your search results

Uitstapje naar de rivier de Ebro: la Ribera del Ebro

gepubliceerd op 24 juni, 2016 by Dave

De rivier de Ebro, voor zijn uitmonding (Delta del Ebro), meer landinwaards, op de hoogte van Riba Roja d’Ebre, Flix en Asco, is een heel aantrekkelijk gebied met kleine dorpjes, veel schilderachtige plekjes die de aandacht van elke toerist trekken, vooral degenen die afkomstig zijn uit andere landen.

Heel gemakkelijk te bereiken met de auto in 1 1/2 uur vanuit Calafell, en vormt gegarandeerd een perfecte en onvergetelijke dag in uw vakantie. (routeplanner).

Zie hier de route voor een dag in volgorde van aankomst:

Boottocht op de Ebro in ‘Laúd’, de typische regionale boot in Ascó.

Boottocht over de EbroBij aankomst in Asco zal het uitzicht op de rivier de Ebro je verrassen. Op de pier in de stad kunt u genieten van een tochtje op de Ebro met een replica van een traditionele “Laúd”, een toeristische boot van Arabische afkomst, die in de Ebro zeilde tot in de vroege twintigste eeuw de goederen naar de verschillende gemeenten van de rivera bracht.(de boot bied plaats aan 53 personen).

Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan landschappen van uitzonderlijke schoonheid die je zult tegenkomen veel geïrrigeerde boomgaarden met verschillende kleuren oker door de droogte van de grond.
Deze cruise neemt je naar het zuiden waar je verscheidene andere pittoreske plaatsen aan de oevers van de Ebro kunt zien. (neem vooral je fototoestel mee!).

De boottochten zijn beschikbaar vanaf Pasen tot eind Oktober, soms starten ze wat later in het jaar door problemen met de hoeveelheid water in de rivier of stromingen.
Wij raden u aan om te reserveren voordat je naar Ascó gaat omdat er soms weinig plaatsen beschikbaar zijn.
Telefoon nummer: 977 406 583
Je kunt kiezen uit twee verschillende boottochten:

  • Van dinsdag tot en met vrijdag tussen de plaatsen Asco en Mora d’Ebre.
  • Zaterdag en zondag tussen de plaatsen Asco en Miravet

Als je meer informatie wilt – http://llautloroget.com/reserves/

Na deze boottocht is het inmiddels tussen de middag en kun je wat gaan eten in Flix, een plaatsje vlak bij Ascó in noordelijke richting, waar ook verscheidene interesante aktiviteiten kunt doen:

Natuurreservaat Sebes

Een bezoek aan het natuurreservaat Sebes is een must. Zodra je Flix binnenkomt zie je een brug over de rivier, op de hoogte van het stuwmeer van Flix, als je die eenmaal bent overgestoken, vindt je het reservaat als je linksaf gaat in een landweg.

Informatiecentrum 'Mas del Director'Eerst komt je een boerderij tegen: ‘Mas del Director’ waar je een kleine tentoonstelling kunt vinden over alle wilde dieren die je op je tocht door het reservaat kunt tegenkomen.

Loopbruggen in het Sebes reservaatVanaf hier kun je het vogel observatorium in gaan, een systeem van houten loopbruggen en observatie plekken, waar je fotos van verschillende trekvogels kunt maken.

Camarga paarden in het Sebes reservaatIn dit gebied is het mogelijk dat je geluk hebt en een mooie groep van ‘Camargue paarden’ tegenkomt, als je geen geluk hebt, dan kom je ze later op zeker tegen, er is een groep die gewent zijn aan uitstapjes van schoolkinderen en zich zelf laten aanraken en gras uit je handen eten.

Bosgebied in het Sebes reservaatHier eindigt het eerste deel van het bezoek aan het reservaat en denk niet dat je klaar bent, want een beetje verderop kom je een heel ander scenario tegen: Het bos van de riviera, waar je weer door middel van loopbruggen kunt genieten van ongerepte typische vegetatie van het Ebro gebied, veel mooie bomen en planten, verschijdene zijstromingen van de rivier en als je geluk hebt kom je ook inheemse dieren tegen.

Oievaars in het Sebes reservaatNa je bezoek aan het bosgebied is er ongeveer twee kilometer nog een ander interesant bezoek: een gebied waar je veel nesten met ooievaars kunt zien, vanaf hier kun je weer terug keren over de loopbruggen naar het vogel observatorium.

 

 

In Flix zijn nog meer toeristische mogelijkheden

Boottocht en een wandeling langs de rivieroevers.

Veerboot in FlixAls je naar het centrum van de meander van Flix gaat (het gebied in de bocht van de rivier), kun je de rivier oversteken, maar deze keer niet over een brug maar met een speciale boot om de oversteek te maken. De oversteek is gratis en als je het wil kun je zelf je auto meenemen.Hier in Flix is het gebruikelijk dat je de veerman helpt om de boot aan te meren. Als toerist zul je versteld staan en genieten van de vele verschillende uitzichten op je wandeltocht langs de oevers van de rivier, vooral het kasteel van Flix is erg mooi.
Ook kom je veel vissers tegen, niet alleen spanjaarden ook veel buitenlanders omdat dit gebied wereldwijd bekend is al uitstekend visgebied.(dit het gehele jaar!).

Meer in Ribes RojaAls je nu nog tijd over hebt kun je het volgende plaatsje niet missen ‘Riba Roja d’Ebre’ (heel pittoresk). Als je het dorp binnenkomt ga je rechtsaf naar het stuwmeer van Riba Roja hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op het meer van Riba Roja, waar je kunt uitrusten op de verschillende picknick plaatsen en met een beetje geluk kun je hier verschillende roofvogels zien die hier constant boven je hoofd cirkelen, en natuurlijk ook vele andere vogels. Het landschap hier wordt het steeds meer onherbergzaam, maar is erg mooi.

Tot slot, als je nog meer wilt zien, volg je de weg naar het volgende dorp, La Pobla de Massaluca, totdat je de Hermita van Ferrutx bereikt. Hier kunnen we niet veel uitleggen, het is een route over bergachtig gebied, laat je overwelmen door de uitzichten vanaf de bergtop over het riviergebied tot aan de kleine Hermita (alleen van buiten te bezichtigen).

Categorie: Uitstapjes

Geef een reactie

  • Andere uitstapjes of excursies:

  • Traduce este contenido a tu propio idioma para poder comunicarte con tu huesped o casero